Cesta za inspirací 2023 zavedla Daikin kings do Dubaje

Tisková zpráva, Listopad 2023

Společnost Daikin Central Europe každoročně oceňuje své nejúspěšnější partnery v regionu střední Evropy v jedné ze tří kategorií: nejvyšší obrat, nejvyšší spokojenost zákazníků a inovativní projekty. Letošních 39 vítězů, takzvaných Daikin Kings, se vydalo na inspirativní cestu do pulzujícího města Dubaj, města, které je motorem inovací ve stavebnictví a zároveň podporuje pohodlná a udržitelná řešení v oblasti HVAC.

Vídeň, Dubaj, listopad 2023 - "Partnerství společnosti Daikin se sítí instalatérů a velkoobchodníků, kterých je v regionu střední Evropy více než 2 500, je založeno na principech vzájemné výměny zkušeností a inspirace z nejnovějších inovací v oblasti udržitelných řešení HVAC ve stavebnictví. Vzhledem k tomu, že se Dubaj stala globálním centrem technologických pokroků a udržitelných postupů, byla ideální destinací pro letošní inspirativní cestu Daikin Kings, kde jsme oslavili pozoruhodné úspěchy našich vážených partnerů a podpořili spolupráci a sdílení znalostí mezi lídry v oboru," říká Carl Lievens, generální ředitel společnosti Daikin Central Europe.

Společnost Daikin Central Europe bere své nejúspěšnější partnery na inspirativní cestu Daikin Kings 2023 do pulzujícího města Dubaj.

"Odvětví HVAC a energetiky dnes hraje ústřední roli v celosvětovém úsilí o dekarbonizaci budov a snížení jejich dopadu na životní prostředí. Společně s našimi partnery můžeme dláždit cestu k zelenější a udržitelnější budoucnosti prostřednictvím našeho širokého portfolia řešení tepelných čerpadel, která jsou kompatibilní s obnovitelnými zdroji energie, jako jsou například fotovoltaické systémy," zdůrazňuje Markus Haas, zástupce generálního ředitele společnosti Daikin Central Europe. Návštěva "Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park", největšího solárního parku na světě založeného na modelu nezávislého výrobce energie (IPP), byla proto pro skupinu jedním z mnoha inspirativních momentů. Solární park s plánovanou výrobní kapacitou 5 000 MW do roku 2030 ušetří více než 6,5 milionu tun emisí uhlíku ročně.

Vynikajícím příkladem konceptu budovy budoucnosti, který Daikin Kings na své cestě za inspirací navštívili, byl pavilon udržitelnosti v dubajském Expo City. Jedná se o zcela soběstačnou budovu z hlediska zásobování energií a vodou, která se nachází v poušti ve více než náročném prostředí. "Dosažení takového autonomního stavu je působivý úspěch a měl by to být cíl pro všechny budovy, kde to bude v příštím desetiletí možné," říká Lievens.

Za Českou republiku se Cesty za insiprací 2023 zúčastnili zástupci společností A-Z CHLAZENÍ (nejvyšší obrat), Václav Mareček (nejvyšší spokojenost zákazníků) a ACP Engineering (inovativní projekty).

Jako přední dodavatel technologií pro vytápění, chlazení, větrání a čištění vzduchu v Evropě, na Středním východě a v Africe společnost Daikin již téměř 100 let navrhuje, vyrábí a nabízí širokou škálu výrobků, služeb údržby a řešení na klíč pro obytné, komerční a průmyslové účely. "V Evropě mají energeticky účinné systémy vytápění a chlazení nejvyšší prioritu v důsledku energetické krize a ekonomické situace od roku 2022. Společně s našimi partnery je společnost Daikin připravena přispět k celosvětovému přechodu na ekologicky šetrné technologie v domácnostech a firmách," uzavírá Haas.

Další informace o partnerské síti společnosti Daikin v regionu střední Evropy:  Naše síť | Daikin (daikin.cz)

daikin-kings
Carl Lievens, generální ředitel společnosti Daikin pro střední Evropu, o udržitelných řešeních HVAC-R společnosti Daikin
daikin-kings
Samir Alawiah, generální ředitel Daikin Middle East; Carl Lievens, generální ředitel Daikin Central Europe; Ziad Awad Ahmad Al Saidi, manažer konzulárního prodeje Daikin Middle East, vítající Daikin Kings 2023
Daikin Kings 2023 v Dubai

Autorská práva k fotografiím: Daikin Central Europe

O společnosti Daikin Airconditioning Central Europe – Czech Republic spol. s r.o.

Daikin je celosvětově významným výrobcem klimatizací, tepelných čerpadel a chladicích zařízení s přibližně 13 700 zaměstnanci a 14 hlavními výrobními závody (v Belgii, České republice, Německu, Itálii, Španělsku, Turecku, ve Velké Británii, Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii). Je také jedinou společností, která nabízí všechny kroky od vývoje technologií, výroby, prodeje a služeb souvisejících s řešením chlazení, vytápění, ventilace a chladírenství.

Společnost Daikin v České republice je součástí Daikin Airconditioning Central Europe, která je dceřinou společností Daikin Europe N.V. V České republice společnost Daikin vyrábí a prostřednictvím svých obchodních partnerů dodává tepelná čerpadla, zásobníky teplé vody, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, fan-coil jednotky, chladicí jednotky – a to jak pro bytové domy, tak pro komerční sféru i pro průmyslové aplikace.

Kontakt pro média: Daikin Central Europe - Czech Republic

Jana Mašatová

Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s.r.o.

Budějovická 778/3a, Praha 4 - Michle

M: masatova.j@daikin.cz

Mohlo by vás také zajímat

• Daikin představuje jedinečný automatizovaný systém řízení kvality ovzduší v budovách