Skip to main content

Odstraňuje patogenní bakterie E. coli O157, které způsobují otravu jídlem

Bylo prokázáno, že aktivní prvky produkované technologií Streamer rozkládají a neutralizují O157 pouhým dotykem této bakterie, která způsobuje otravu jídlem. Kromě toho se při tomto experimentu prokázalo, že účinek odstraňování se při provozu dvou jednotek Streamer zvýší 18krát.

* Výsledky pocházejí pouze z demonstračního provozu výbojového zařízení Daikin Streamer za experimentálních podmínek.

Prokazování účinku při odstraňování O157

Provoz jedné jednotky Streamer

Streamer – účinek při odstraňování O157 s použitím jedné jednotky Streamer

Provoz dvou jednotek Streamer

Streamer – účinek při odstraňování O157 s použitím dvou jednotek Streamer

Zkušební organizace

Japonské laboratoře pro výzkum potravin

Zkušební metoda

Po ozáření bakterií O157 jednotkou Streamer po dobu 1, 2, 3, 4, 8 hodin a naočkování kultivovaných buněk jsme pozorovali reziduální stav O157 ve vztahu k rozdílu doby ozařování jednotkou Streamer.

Streamer – porovnání účinku při odstraňování bakterie O157 s použitím jedné a dvou jednotek Streamer

Míra přežití O157 po 2 hodinách ozáření jednotkou Streamer byla 0,1 % při provozu dvou jednotek ve srovnání s 1,8 % při provozu jedné jednotky, což potvrzuje, že odstraňování bylo 18krát účinnější. Kromě toho se potvrdilo, že účinek odstraňování po 3 hodinách byl 99,9 % jak při provozu jedné jednotky, tak při provozu dvou jednotek.

* Výsledky pocházejí pouze z demonstračního provozu výbojového zařízení Daikin Streamer za experimentálních podmínek.

O157 se silným toxinem a infekčností

O157 produkuje silný toxin zvaný verotoxin, který způsobuje bolesti břicha, hemoragický průjem a zvracení. Je to jedna z nejnebezpečnějších bakterií, která může způsobit závažné příznaky a úmrtí, když jsou jí infikováni kojenci a starší lidé. Navíc se vyznačuje silnou infekčností. Obvyklá otrava jídlem se rozvine pouze tehdy, když dojde k napadení „přibližně 1 milionem“ bakterií, zatímco u O157 dojde k otravě jídlem i při malém počtu „přibližně 100“ bakterií.

Základní kontakty

Prohlédněte si náš virtuální showroom

Dotace a SVT kódy

Často kladené otázky

Partnerský portál

Prohlédněte si náš virtuální showroom

Často kladené otázky

Partnerský portál

Katalogy a ceníky